Literatuur, Engelstalige boeken


Algemeen

Hieronder vindt u een collectie Engelstalige boeken betreffende BMW motorfietsen. Soms volledig over de BMW K-serie, soms gedeeltelijk over de K-serie.


Diverse andere (ten dele) K-serie boeken

BMW Motorcycle Buyer's guide.

(ISBN: 0-7603-1164-1)

Dit (Engelstalige ) boek van Mark Zimmerman en Brian J.Nelson bestaat uit 144 bladzijden en ongeveer 200 kleurenfoto's.

Sinds 1923 werden er meer dan één miljoen BMW motorfietsen gebouwd en meer dan de helft hiervan rijdt nog steeds! Het kopen van een tweedehands BMW motorfiets is over 't algemeen dus geen risicovolle gebeurtenis als je maar weet waar je op moet letten.

De auteur toont van alle modellenreeksen van 1950 tot 2003 de specifieke probleemgebieden die speciale aandacht vereisen; daarnaast een modellenoverzicht met alle specificaties.

Een boek dat u vele Euro's kan besparen.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

BMW Motorcycle Buyer's guide.

(ISBN: 0-7603-0082-8)

Dit (Engelstalige) boek van Stefan Knittel en Roland Slabon bevat zeer nauwkeurige beschrijvingen met foto's van alle type's BMW's, inclusief zgn ratings op 176 pagina's.

Het boek is zeer goed bruikbaar voor eenieder die geïnteresseerd is in de geschiedenis van BMW motoren. Het is 'luchtig' geschreven en dus makkelijk leesbaar.

Er zijn veel goede foto's en illustraties maar soms kan het voorkomen dat van het model dat u interesse heeft net niet voldoende aan bod komt doordat men een compromis moest maken tussen de hoeveelheid tekst en foto's.

Het is in ieder geval een goede bron voor eenieder die een (ouder) type BMW wil identificeren.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

BMW Motorcycles

(ISBN: 1-8557-9027-0)

Dit (Engelstalige) boek (hardcover) van Roy Bacon bevat zeer nauwkeurige beschrijvingen met foto's van alle type's BMW's, inclusief zogenaamde ratings op 224 pagina's.

Heruitgave van het eerder begin tachtiger jaren uitgegeven "Osprey" boek waarin de geschiedenis van het Beierse merk gedetailleerd door Roy Bacon verteld wordt. Zeer volledig met veel historisch fotomateriaal.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

BMW Motorcycles

(ISBN: 0-7603-1098-X)

Dit (Engelstalige) boek (hardcover) van Darwin Holmstrom en Brian J. Nelson beslaat 224 pagina's en is voorzien van 125 kleuren en 75 zwart/wit illustraties.

Fraai uitgevoerd overzicht met de meest beroemde BMW motorfietsen uit de geschiedenis in full-colour. Daarnaast de volledige historie van het merk dat na de tweede wereldoorlog tot de meest toonaangevende motorfietsfabrikant van Eropa uitgroeide.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

BMW Motorcycles, the complete story

(ISBN: 1-8612-6005-9)

Dit (Engelstalige) boek (hardcover) van Bruce Preston beslaat 176 pagina's en is voorzien van 16 kleuren en 115 zwart/wit illustraties.

Nieuwe editie van dit eerder in 1990 uitgegeven boek waarin een compleet overzicht van BMW's motorfietsen-afdeling gegeven wordt. Beginnend in de jaren twintig met de fameuze boxer-twins tot en met de meest recente K- en R-series van de negentiger jaren. Modellenoverzicht, techniek, specificaties en veel historisch fotomateriaal.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

BMW K100 series performance portfolio

(ISBN: 1-8552-0594-7)

Dit (Engelstalige) boek (paperback) is een verzameling tijdschriftartikelen in één uitgave bijeen gebracht door de Engelse uitgever 'Brooklands Books'.

Het is zéér informatief en beslaat 136 pagina's waarvan 12 pagina’s in kleur en ongeveer 250 zwart/wit illustraties. Het bevat rij en vergelijkingstesten, lange termijnrapporten, nieuwe model eigenschappen en technische data betreffende de BMW K100/K1100 RT/LT/RS en Linited Edition.

Deze nieuwe Performance Portfolio over BMW’s unieke en bijzondere K100 serie behandelt dit type tot 1993.

28 artielen uit de bladen Bike, Cycle Canada, Cycle World, Mechanics, Motorcycle Enthusiast, Motorcyclist, Motor Cycle International, Motorcycle Review, Motor Cycle Sport, Motor Cycle Weekly, Performance Bikes, Rider, Two Wheels en Which bike? Zijn hier in één boek gegroepeerd.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Cycle World on BMW 1981-1986

(ISBN: 1-8698-2656-6)

Dit (Engelstalige) boek is een collage van artikelen uit het Amerikaanse tijdschrift ''Cycle World'', bijeen gebracht door de Engelse uitgever 'Brooklands Books'. Het beslaat 80 pagina's en is voorzien van ongeveer 180 zwart/wit illustraties.

Tevens biedt dit boek veel informatie beschreven in verschillende artikelen over onder andere de R80G/S, R100CS, R100RS/E, R65LS, R80ST, K100, K100RS, K100RT, K75, K75C en de K75S.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

BMW K-Series Motorcycles

(ISBN: 0-85429-724-3)

Dit (Engelstalige) boek (softcover uit 1989) van Mick Walker en Peter Dobson is uitgebracht door Haynes (F724). Het geeft een vrij compleet overzicht vanaf het vroege begin met een grote hoeveelheid foto's.

Het boek is niet meer nieuw leverbaar maar wordt regelmatig gebruikt aangeboden op met name de Engelse markt.

Vergroting: druk op de linker muis toets.