Accessoires, Powermint scherm K100RS / K1100 RS

auteur: Harry Koops vanít Jagt


Algemeen

In dit artikel wordt de ervaring van Harry Koops vanít Jagt beschreven met zijn nieuw aangeschafte Powermint ruit voor de K100RS / K1100RS.

Bij deze wil ik Harry bedanken voor het beschikbaar stellen van het artikel en de fraaie foto's.


Powermint scherm K100RS / K1100 RS.

Ik ben in het bezit van een k 1100 rs, bj. 95 met abs, een erg fijne motorfiets.

Ik was zoekende naar een hogere ruit voor de k 1100 rs, ik ben namelijk ruim 193 cm lang, Die aan de volgende voorwaarden moest voldoen:

  1. betere bescherming tegen wind en wervelingen bij hogere snelheden.
  2. geen afbreuk doen aan de prachtige vorm van de machine en kuip ( esthetisch ) hij moet gewoon goed smoelen.
  3. redelijk betaalbaar.

Na lang zoeken vond ik op Powermint een goede ruit. Ik heb de ruit besteld en voor 115 euro werd hij 3 dagen na betaling) thuis gebracht.

De ruit was geheel transparant en scheelt ten opzichte van de originele ruit 13 cm hoogte. Er zit een soort plakding op met reclame voor powermint, die heb ik eraf gefŲhnd.

De ruit past op de originele schroefplekken met ietsjes bijvijlen van de gaatjes. Ter hoogte van de middelste 2 schroefgaatjes heb ik 2 rubberen tussen-ringetjes geplaatst ( Gamma, bij de afdeling waterinstallatie).

Na voorlopige plaatsing heb ik op de originele hoogte de ruit met een krant en afplaktape het kuipdeel afgeplakt. Vervolgens de ruit er weer uit gehaald en het ruitgedeelte wat in de kuip valt aan de binnenzijde, eerst behandelt met ontvetter(Ä4) in 3 laagjes matzwart (spuitbus Ä 7) gespoten. Vervolgens laten drogen en de volgende dag geplaatst. Daarna het rs teken van de originele ruit gefohnd en op de vervanger geplakt.

Daarna proefgereden met aanvankelijk redelijk weer. Op de provinciale weg merk je wel iets, het is vooral prettiger met het vizier open. Maar op de snelweg met wat hogere snelheden ( het was nogal regenachtig gisteren,) vond ik het verschil aanmerkelijk. Vooral de wervelingen rondom je hoofd. Het originele vleugeltje heb ik er nog wel bij opzitten en in de hoge stand staan.

Let op!. Op de ruit staat daar vermeld voor oudere bouwjaren, maar afgezien van de het bijvijlen ondervond ik geen nadeel. De ruit is van kunststof op zijn breedst boven de kuip 30 cm en loopt iets smaller toe naar ca 26 cm.

Groet,

Harry Koops vanít Jagt

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Foto 1

 

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Foto 2

 

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Foto 3

 

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Foto 4


Artikel: ©Harry Koops vanít Jagt 2010