Accessoires, Aeroflow scherm K100RS / K1100 RS

(Auteur Tom Tunderman)


Algemeen

In dit artikel worden de ervaringen van Tom Tunderman beschreven met zijn nieuw aangeschafte (Amerikaanse) aeroflow ruit op zijn K1100RS. Deze ruit is vanzelfspreken ook toe te passen op de K100RS.

Bij deze wil ik Tom dan ook bedanken voor het beschikbaar stellen van het artikel en de genomen moeite.


Aeroflow scherm K100RS / K1100RS

Op de foto's 1 t/m 5 zijn een aantal foto's te zien van mijn aeroflowruit gemonteerd op de K1100RS.

Ik had via een advertentie op Marktplaats.nl een K1100RS met aeroflow scherm gezien en deze verkoper gemaild met wat vragen over het scherm. Zo kwam ik op de site van aeroflowscreens in Amerika. De aanbieder op de Marktplaats had de hoge uitvoering besteld.

Via een link op de site genoemd Care Questions kwam ik in Engeland terecht bij Calamander. Deze firma is distributeur voor aeroflow in Europa. ( Deze firma's verkopen voor diverse BMW typen allerlei windschermen.)

De dollarkoers was (2004) heel gunstig en zodoende heb ik een mail naar Calamander gestuurd met wat vragen etc. Uiteindelijk heb ik het scherm met de standaard maat besteld via mail met opgaaf van creditcardnummer.

Hierop kreeg ik vlot een mail dat het scherm verzonden was en een link zodat het te volgen was via de vervoerder. 2 dagen later werd het al bezorgd, goed verpakt en alles compleet. Totale kosten: 255,53.

Het monteren gaat simpel. Het scherm zit met plakstrips met een zeer stevige soort klitteband bevestigd. Dus alles blijft origineel! Even goed uitmeten, ontvetten, plakken van de clips ten behoeve van een zeer sterke soort klittenband en rijden maar!

Ook is het heel praktisch dat het scherm erg eenvoudig is te demonteren voor bijvoorbeeld schoonmaakwerkzaamheden.

Wat een enorm verschil! Het resultaat is echt prima, het gebulder van de wind rondom je hoofd en lichaam is zo goed als verdwenen en ook met regen blijf ik een stuk droger.

Voor het aeroflowscherm heb ik een opzetschermpje gehad van MDI wat werkelijk niets hielp en het gebulder eigenlijk verergerde.

Met de vriendelijke groeten,

Tom

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Foto 1

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Vergroting: druk op de linker muis toets.

Foto 2

Foto 3

Foto 4

Foto 5